Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Joulu Suomessa
Joulunaika alkaa Suomessa joulukuun ensimmäisestä sunnuntaista, joka tunnetaan nimellä ensimmäinen adventti. Joulukuun 13. päivä on Lucian päivä, jota juhlistetaan kynttilöin ja kynttiläseppelettä päässään kantavan nuoren neidon ympärille keskittyvin juhlallisuuksin. Tähän aikaan suomalaiset aloittavat joulukuusen haun ja lähettelevät toisilleen joulukortteja.
Useimmat suomalaiset käyvät joulukirkossa ja suomalaisessa saunassa. On hyvin yleistä käydä läheisten vainajien hautausmaalla. Toinen suomalainen perinne on jakaa suuri kattilallinen puuroa, johon on kätketty manteli. Se, jonka lautaselta manteli löytyy, laulaa laulun.
Jouluaaton illallinen tarjoillaan kello viiden ja seitsemän välillä. Suomalaiset syövät yleensä kinkkua, lipeäkalaa, lanttua ja muuta juhlaruokaa. Jouluaattona lauletaan tavallisesti joululauluja ja vaihdetaan joululahjoja, usein paikallisen joulupukin avustuksella. Suomalaiset (ainakin joulupukkiin uskovat suomalaiset) uskovat joulupukin elävän Suomen pohjoisosissa, joten hänellä ei ole pitkä matka lahjoja jakamaan. Tämän takia on yleistä, että paikallinen joulupukki vierailee suomalaisissa kodeissa.
Myös eläimiä muistetaan Suomessa joulunaikaan. Jotkut ripustavat ruokia ulos linnuille ja muille eläimille. Lintuja kunnioitetaan erityisesti maaseudulla ja ne saavat oman joulupuunsa ulos ripustetusta vehnälyhteestä. Juhlakausi päättyy virallisesti 13 päivää joulun jälkeen.

Comments

Hide